Billigste mobilabonnement akkuratt nå

Vi har sammenlignet prisene på mobilabonnement så du kan finne det billigste abonnementet. Se hvor mye du kan spare ved å bytte!

NiceMobil mobilabonnement

NiceMobil (5 GB)

Oppdatert Mai 2024
HappyBytes mobilabonnement

Happybytes (10GB)

Chilimobil (5GB)

PlussMobil (8GB)

onecall mobilabonnement

OneCall (6GB)

Ice (8GB)

Fjordkraft Mobil (5GB)

Saga Mobil (6GB)

Xplora (6GB)

Talkmore (6GB)

Telia (5GB)

Telenor (8GB)

Vi tar forbehold om eventuelle feil i oversikten. Priser/ vilkår kan endre seg. Vi anbefaler at du leser gjennom vilkår hos de respektive selskapene.

Før du bytter mobilabonnement: Slik tar du den beste beslutningen

Start med å vurdere hvor mye data, samtaleminutter og tekstmeldinger du faktisk bruker i løpet av en måned. Dette vil gi deg en klar idé om hvilke tjenester du trenger mest. Hvis du for eksempel bruker mye data til streaming og nettsurfing, må du sørge for at abonnementet gir tilstrekkelig datapakke.

Hvor mye data trenger jeg?

Start med å reflektere over dine daglige vaner og aktiviteter. Er du en ivrig surfer som alltid er på jakt etter nyheter, underholdning og sosiale medier? Eller er du mer tilbøyelig til å bruke mobilen for essensielle oppgaver som e-post, navigasjon og litt nettlesing?

Ta en titt på tidligere måneder og analyser ditt faktiske dataforbruk.

Ofte stilte spørsmål om mobilabonnement

Ja, det kan du! Når du bytter mobiloperatør kan du velge å beholde telefonnummeret du bruker i dag.

Dette kalles nummerportering, og det gjør det enkelt for deg å bytte til en annen mobiloperatør eller et nytt abonnement uten å måtte endre telefonnummeret ditt.

Det tar som regel 5-10 virkedager før du mottar nytt SIM-kort i posten.

«Data Rollover» gir deg muligheten til å beholde ubrukt mobildata fra en måned til neste måned, i stedet for at dataen går tapt når faktureringsperioden avsluttes.

Her er noen eksempler for å hjelpe deg å forstå hvor mye 1GB faktisk er:

  1. Nettsurfing: Med 1GB data kan du surfe på nettet, lese artikler og besøke nettsider i flere timer, avhengig av nettsidens innhold og kompleksitet.

  2. E-post: Du kan sende og motta en betydelig mengde e-postmeldinger uten å bruke mye av de 1GB.

  3. Sosiale medier: Du kan bruke sosiale medier, som Facebook, Instagram og Twitter, inkludert å laste opp bilder og videoer i moderate mengder.

  4. Musikk: Du kan streame musikk i timevis hver dag, avhengig av musikkens kvalitet. Høyere kvalitet (f.eks. FLAC) vil bruke mer data enn lavere kvalitet (f.eks. 128 kbps MP3).

  5. Video: Med 1GB data kan du se omtrent 2-4 timers videoinnhold i standardoppløsning (SD), men bare rundt 15-30 minutter i høyoppløsning (HD).

  6. Nedlasting av apper og oppdateringer: Du kan laste ned flere mindre apper og oppdateringer uten å bruke opp hele datamengden.

Husk at bruken av data varierer avhengig av hva du gjør online og hvilke tjenester du bruker. Det er lurt å overvåke ditt faktiske dataforbruk for å få en bedre forståelse av hvor mye data du trenger i ditt mobilabonnement.

Slik har vi testet ulike mobilabonnement

I Norge finnes det et rikt utvalg av ulike mobilabonnementer. De fleste abonnementene har mange like vilkår, men det er også mye som skiller de fra hverandre. Vi kårer vår testvinner ut i fra pris, men vær oppmerksom på vilkår som datamengde osv!

Vet du om et billigere mobilabonnement? Tips oss!

Noe annet du vil spare penger på?