Et omstartslån er det samme som et lån med sikkerhet i bolig. Med et omstartslån kan du samle dyre smålån, få bedre oversikt – og starte på nytt. Vi har sammenlignet ulike omstartslån slik at du kan finne det billigste lånet. Denne testen tar utgangspunkt i et lån på 2.000.000 kr med en nedbetalingstid på 25 år.

yA - Resurs Bank

Resurs Bank

Lån med sikkerhet i bolig.

Instabank

Lån med sikkerhet i bolig. Et lån for deg som eier bolig – og enten ønsker en gunstig refinansiering eller planlegger en større investering som for eksempel oppussing.

Bluestep

For å kunne refinansiere i et omstartslån hos Bluestep Bank må du være over 18 år og eie en bolig du kan stille som sikkerhet for lånet du tar opp.

Okida

Behandles raskt hos opptil 10 banker med svar i løpet av kort tid. Rente og etableringsgebyr varierer ut i fra hvilken bank du får tilbud fra.

Svea

Eier du ikke egen bolig?

For å kunne søke om et omstartslån er det et krav at du eier egen bolig – enten alene eller sammen med noen.

Hva er et omstartslån?

For deg som kan stille bolig som sikkerhet. Omstartslån er for deg som vil starte på nytt.

Hvem kan få lån med sikkerhet i bolig?

Ofte stilte spørsmål om omstartslån

Et omstartslån er det samme som refinansiering med sikkerhet i bolig. Med et omstartslån kan du samle dyre lån (som forbrukslån og kredittkort) og få bedre oversikt og starte på nytt.

JA. Sikkerheten som stilles må være i fast eiendom. Dersom du ikke eier egen bolig kan realkausjonister være et alternativ. Dette betyr at du kan få foreldre eller noen andre i familien til å stille med sikkerhet i deres bolig.

Dersom du eier bolig (enten alene eller sammen med noen) og har fast inntekt kan du søke om omstartslån.

Dette varierer fra bank til bank. Dersom du har betalingsanmerkninger er det en fordel om du har et kundeforhold med den aktuelle banken fra før.

Hvor mye du kan få i omstartslån avhenger av verdien på eiendommen du stiller som sikkerhet samt belåningsgrad. Din økonomiske situasjon spiller også inn i forhold til hvor mye du kan få i lån.

Du kan låne fra 250.000 kr.

Med et omstartslån får du bedre oversikt og kontroll på din egen økonomi. Du kan samle alle lånene dine og få en lavere månedskostnad. Du beholder ditt nåværende boliglån.

Etter at du har fylt inn søknaden tar banken kontakt med deg. Banken tar som regel kontakt med deg i løpet av 1 virkedag.

Du kan fortsatt få et omstartslån dersom du har en inntekt å vise til.

Du kan få et omstartslån dersom du er selvstendig næringsdrivende og har en inntekt å vise til.

Dette varierer fra bank til bank. Øverst på denne siden ser du oversikten over de ulike lånene. Feltet «Effektiv rente» viser de respektive bankenes veilendende rente. En hovedregel er at jo bedre sikkerhet i boligen du eier – jo bedre betingelser får du.

Etableringsgebyret på et omstartslån varierer fra bank til bank. Se vår oversikt over de ulike lånene i listen ovenfor.

Belåningsgrad uttrykker hvor stort boliglån du har på boligen i forhold til boligens markedsverdi. Belåningsgrad oppgis i prosent.

Belåningsgraden kan vanligvis ikke være høyere enn 85% for at du skal kunne få et omstartslån.

Eksempel på belåningsgrad: Dersom verdien på boligen din er 5.000.000 kr og boliglånet ditt er 3.000.000 kr har du en belåningsgrad på 60%.

Slik fungerer det

Sammenlign lån

Trykk "Søk nå"

Fyll inn søknad

Motta svar på søknaden

Forslag til et selskap vi burde ha med i vår sammenligning?

Vil du bli varslet når vi oppdaterer sammenligningen?